Leeuwesteyn

Utrechts stadskarakter in een modern jasje

Geïnspireerd door de oude stad zit Leeuwesteyn vol boeiende contrasten. Het maakt de wijk letterlijk én gevoelsmatig hechter verbonden met het stadscentrum dan elk ander deel van Leidsche Rijn. Als je via de Dafne Schippersbrug terugfietst naar je huis in Leeuwesteyn, ben je nog steeds onmiskenbaar in Utrecht. Dat vóel je. Het hoogteverschil richting het kanaal, dat zo’n acht meter lager ligt dan het Willem-Alexanderpark, wordt overbrugd door trappen en zichtbare niveauverschillen. Deze zorgen voor fraaie doorzichten en refereren aan de grachten en werfkelders. Als je achterom kijkt zie je de Dom. De natuurlijke oriëntatie op de oude stad is intact gebleven.

Autoluw met groen karakter

Stedenbouwkundige tegenstellingen brengen de Utrechtse uitstraling verder tot leven. Hoofdontsluiting de Laan, breed en geflankeerd door grote bomen, biedt je toegang tot smalle, autoluwe of zelfs autovrije straatjes. Uitlopers van het oeverpark langs het kanaal kronkelen tussen de stenige bouwvelden door, diep de wijk in. Auto’s vind je alleen op de parkeerplaatsen, die zo veel mogelijk aan het zicht zijn onttrokken.

Lindehof uniek

De gevels van de bouwvelden vormen stijlvolle gehelen. Tegelijkertijd valt de ongekende variatie tussen de individuele woningen op. Typisch Utrechts, net als de hofjesstructuren. Hierin onderscheidt Lindehof zich met zijn ligging aan het Willem Alexanderpark, stedelijke gemoedelijkheid en met het groene, rustige ‘lusthof’ op de noordwesthoek. Het gevoel van de oude stad in een modern jasje. Dit is Utrecht Leidsche Rijn op z’n best.