Duurzaamheid en circulariteit

Zorgeloos kosten besparen

Lagere energiekosten, hoog comfort

Je woont gasloos, wekt je eigen stroom op én je profiteert van een gemiddelde EPC van -0,2 (wettelijk verplicht is 0,4). Lindehof is een wijk van de toekomst. En voor jou begint de toekomst nú! Met onder meer een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming zijn de woningen in Lindehof zeer duurzaam. Je gebruikt geen gas en cv-ketel maar elektriciteit, wat op een duurzame manier wordt opwekt. En omdat de woning zeer goed is geïsoleerd, heb je maar weinig extra energie nodig om deze te verwarmen. Jouw totale energiesysteem is kostenbesparend en comfortabel.

Duurzaam verwarmen én koelen

Voor het verwarmen van de woning en de warmwatervoorziening maken de woningen gebruik van een PVT-systeem. Een systeem onder de PV-panelen haalt energie uit de omgeving en geeft dit af aan de warmtepomp. Zelfs bij zeer strenge vorst blijft deze techniek de verwarmingskosten drukken. En dat zonder gasaansluiting. Hierdoor zijn jouw woonlasten aanzienlijk minder afhankelijk van de (almaar stijgende) olie- en gasprijzen. Koken doe je elektrisch.

Het genot van vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming zijn legio. Om te beginnen zorgt het ’s winters voor een gelijkmatige, behaaglijke opwarming van je leefruimten. Daarnaast stroomt er ’s zomers juist koeler water door de slangen in je vloer, wat het binnenklimaat aangenaam maakt. Bovendien heb je meer ruimte en inrichtingsvrijheid, want radiatoren en convectoren ontbreken. En last but not least bespaart het je kosten. Waar een traditioneel radiatorensysteem pas goed verwarmt met een aanvoerwatertemperatuur van 90 °C, volstaat deze bij vloerverwarming met 35 °C. De energievraag is dus beduidend minder.

Standaard 180 liter warm tapwater

Naast het water voor de vloerverwarming verwarmt de warmtepomp ook je tapwater. In elke woning staat een boilervat waarin 180 liter water of meer wordt opgeslagen. De warmtepomp brengt dit op een temperatuur van ongeveer 40 tot 55 °C. Honderdvijftig liter warm water is voldoende voor het dagverbruik van een gemiddeld vierpersoonsgezin.

Zonnestroom

Het zonlicht dat je zonnepanelen opvangen, wordt door een omvormer omgezet in bruikbare energie. Hierdoor heb je minder elektriciteit nodig van je energieleverancier. Zo spaar je het milieu en uiteraard kosten. Wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan op dat moment wordt gevraagd, dan wordt het overschot aan zonnestroom aan het elektriciteitsnet geleverd.

Dit zijn je energiekosten

Ook in een energiezuinig huis maak je kosten voor de energie. Gasrekeningen zijn verleden tijd, maar je verbruikt nog wel elektriciteit van buitenaf. De zonnepanelen kunnen immers niet voorzien in álle energie die je apparaten vragen. Ook de warmtepomp werkt bijvoorbeeld op stroom. De hoogte van die rekening blijft afhankelijk van de bewoners. Hoe energiebewuster je leeft, hoe lager de kosten.

Optimaal ventilatiesysteem

Goede ventilatie is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat, zeker in deze goed geïsoleerde woningen. Daarom zijn ze uitgerust met een energiezuinige balansventilatie. Dit volautomatische systeem maakt gebruik van warmteterugwinning: het voert verwarmde binnenlucht zodanig af dat de aangezogen verse buitenlucht ermee wordt voorverwarmd. Hierdoor gaat er geen warmte verloren. Ventilatie met warmteterugwinning is goed voor je portemonnee, het comfort én je gezondheid!

Mag het raam open?

Ja, natuurlijk! Dit systeem laat zich niet ontregelen door een open raam. Bij een goed geventileerde woning is het echter niet per se nodig.

Zorgeloos & zonnig!

Kortom, de woningen in Lindehof bezitten alle eigenschappen en technieken om zeer energiezuinig te kunnen wonen. Zorgeloos en ja-ren-lang. En die energietransitie naar een gasloos Nederland? Ook daar hoef jij geen minuut van wakker te liggen. Jij geniet. Van een duurzaam huis met een tijdloos ontwerp in een groene wijk. Een zonnige toekomst ligt voor je klaar.