Verdiept parkeren & groene uitstraling

Alle woningen beschikken over een privé parkeerplaats. Daarnaast heeft elke woning in Lindehof een eigen achtertuin, terras of balkon. Ze liggen in alle richtingen, diep en ondiep. Eén ding hebben alle woningen gemeen: ze liggen allemaal dichtbij groen. Bij welke nieuwe stadswoning vind je dat nog?

Privé parkeerplaats

Jouw eigen parkeerplaats bevindt zich in het parkeerhof van Lindehof. Het hof bevindt zich een halve meter tot zo’n twee meter dieper dan de woningen. Dit levert een prettige, duidelijke scheiding op. Vanuit het parkeerhof loop je via de hellingbaan of het achterpad, die zich als een groene slang door het plan beweegt, naar jouw eigen woning. Tot slot staan er houten pergola’s langs het achterpad op strategische plekken tussen de bergingen. Het totaalresultaat: privacy-rijke privé buitenruimtes enerzijds en een verdekt parkeerhof anderzijds.

Zo min mogelijk auto’s

Het parkeerhof in de binnenplaats is bereikbaar vanaf de Silveren Florijnlaan. Het is echter een weg waar de auto te gast is. Hier rijden de auto’s rustig en blijft de straat veilig. Daarnaast zijn de Statendaalder, het Snapbaanhof en het Rijdershof volledig autovrij, kunnen de kinderen lekker spelen. Lindehof is vooral eenvoudig wandelend of fietsend te doorkruisen. Hiervoor zijn aan meerdere zijden doorgangen gemaakt.

Eigen berging

Alle woningen hebben een eigen berging. Bij de herenhuizen staat deze in de eigen achtertuin, achter de met groen beklede pergola’s. De overige bewoners kunnen terecht in het bergingscomplex onder de woningen. Op sommige plekken is rekening gehouden met het tijdelijk stallen van fietsen.

Groen beeld achterzijde

Langs het pad aan de achterzijde van de woningen wordt een hekwerk geplaatst. Al snel zal deze begroeid zijn door een mix van klimop, wilde wingerd en groenblijvende clematis. Naast de klimop en wilde wingerd zal ook de kamperfoelie de pergola-poorten sieren. Langs het achterpad bevindt zich een zitplaats, welke als een minipark in stedelijk gebied wordt omringd door een Chinese vernisboom, een Kansenboom en Sporkehout.

Extra zitje voorzijde

Aan de voorzijde heeft bijna elke woning een ruime openbare wandelstrook of een (eigen) gevelstoepje. Op jouw eigen stoep kun je een heerlijk extra zitje of een geveltuintje creëren. De werfkelderappartementen zijn gelegen aan een autovrije wandelstrook met een grote plantenbak waar gezellig samengekomen kan worden. Zie je jezelf al genieten van een verse espresso in de zon?

Groen ‘lusthof’

Op de noordwesthoek ligt het ‘lusthof’: een rustige, parkachtige omgeving. Hier staat een linde, de boom waaraan dit hof zijn naam te danken heeft. Op deze intieme plek vind je ook bankjes. Op het grasveldje buiten het lusthof bevind zich een speelplaats voor de kleinste bewoners.